Amsterdam Roest

Verhuur

Feestje


Jarig? Dit kan je bij ons met 1 tot 550 personen vieren! 

Roest biedt plek voor maximaal 550 personen, maar door de verschillende ruimtes, meubels en hoekjes is het ook heel geschikt voor kleinere groepen.


Als je dit nog in de maand januari wilt doen, krijg je een taart van ons. Toch in februari jarig? Dan staat er een heuse bitterballen-taart klaar!


Zo hebben we elke maand een ander cadeautje.

Je kan een plekje reserveren via: events@amsterdamroest.nl


Buiten het reserveren van een plekje is het ook mogelijk om hier lunch, diner, fingerfood of drank arrangementen bij de boeken. Onderstaand kun je alvast meer informatie hierover vinden, natuurlijk kan je ons hier ook altijd over mailen.


Locaties


Restaurant Roest | 250m2

Ruïne Bar | 85 m2


Amsterdam Roest is niet alleen een horecagelegenheid in een charismatisch en industrieel pand, het is ook een plek die veelvuldig wordt gebruikt voor filmvertoningen, markten, exposities, presentaties en fotoshoots. Maar natuurlijk leent de plek zich ook heel goed uit voor ( besloten) feesten, nieuwjaarsborrels, recepties en verjaardagen.


Het gebouw bestaat uit twee delen, het Roest restaurant en de Ruïne Bar, die elk een eigen karakter hebben.


Roest restaurant is in de winter exclusief te huren van maandag tot en met donderdag. Dit kan eventueel in combinatie met de Ruïne Bar. In het weekend is de Ruïne Bar ook overdag en op zondag beschikbaar voor exclusieve verhuur. Roest biedt vele mogelijkheden en helpt je graag met het organiseren van verschillende evenementen.


Ruimte


Het restaurant zit in een oud gas gebouw, wat vroeger leverde aan de scheeps- en later locomotief werven aan de overkant. Hier zijn nog sporen van terug te vinden.

Het gebouw heeft dan ook nog steeds een erg industriële look, maar door het hoge plafond, de vele lichtinval, de originele inrichting en de gezellige houtkachel is het een fijne plek om evenementen te organiseren met heel erg veel mogelijkheden.

Het restaurant beschikt over een volledig uitgeruste bar met een divers assortiment, houtkachel, keuken, toiletten en audio.


Het laatste nieuwe pareltje in de categorie 'ruw en industrieel' Wat ooit een opslag was, is nu omgetoverd tot een 'underground' scene met legio mogelijkheden voor onder andere fotoshoots, exclusieve diners, presentaties, bedrijfsfeesten, exposities, etcetera. De Ruïne Bar beschikt over een eigen bar, geluidsinstallatie die los en in combinatie met die van het cafe gebruikt kan worden.

Er staat een grote Engelse bus in de bar, deze breekt de ruimte mooi op en zorgt voor verschillende niveaus in de ruimte.


Op aanvraag hebben we een beamer met scherm, dj apparatuur, spots, extra decor, extra tafels/ stoelen beschikbaar.


Capaciteit


Restaurant Roest heeft plek voor max 120 personen diner en biedt plaats voor 300 personen voor bijvoorbeeld een feest. Doordat de bar van Roest in het midden van het restaurant geplaatst is kunnen we gemakkelijk de ruimte in tweeën delen. Doordat we verschillende statafels, chesterfields en tafels hebben staan in het restaurant kunnen we vele intieme hoekjes creëren, zodat de ruimte ook uitermate geschikt is voor kleinere groepen.


De Ruïne Bar kan max 160 personen staand plek bieden en tot 80 personen voor een ‘sitdown’ diner. Deze ruimte is ook erg geschikt voor kleinere groepen.


Eten


Voor groepen van 15 gasten of meer hebben wij een speciaal groepsmenu wat we kunnen aanbieden. Onze bbq-menu’s worden door de chef op een houtvuur klaargemaakt en worden als shared dining/ buffet geserveerd.

Deze winter werken we met thema’s, dit betekent dat we elke elke week een nieuw menu hebben. Dit betekend dus ook dat onze bbqmenu’s elke week weer een iets andere samenstelling zullen hebben.

Daarnaast bieden we ook lunch, een 2-gangen menu of / en borrelhapjes aan.


Barbecuebuffet Brons €22,50 p.p.

Barbecuebuffet Zilver €27,50 p.p.

2-Gangen menu €22,00 p.p.

Walking diner €22,50 p.p.


Fingerfood

Wij hebben een grote selectie aan verschillende luxe borrelhapjes. Deze serveren we op grote schalen die wij bij de gasten op tafel zetten.


Keuze uit:

4 hapjes per gast; €5,00 per persoon

5 hapjes per gast;€7,50 per persoon

6 hapjes per gast; €10,00 per persoon


Lunch

Diverse broodjes, boterhammen en soepen zijn mogelijk voor groepen vanaf 15 personen. Via events@amsterdamroest.nl kun je een aangepast menu kiezen.

Vanaf €7,50 per persoon.


*Dessertbuffet van de chef optioneel. €5,00 p.p. (vooraf te reserveren)


Drinken


Roest kent een self-service concept, dit betekent dat de gasten zelf hun drankjes uit de supermarkt kunnen halen.

We bieden verschillende betaalmethodes aan:


 • Betaal per bestelling bij de kassa

 • Munten a 3 euro ( niet inwisselbaar )

 • Open bar met bandjes. Het barpersoneel zal de drankjes op de rekening zetten waar de bandjes aan gekoppeld zijn.

 • Onbeperkt drinken ( In verschillende pakketten af te nemen, onderstaand het standaard pakket met tap bier, standaard frisdrank, huiswijn, koffie en thee. )

  • €25,- p.p. voor 2 uur

  • €30,- p.p voor 3 uur

  • €35,- p.p voor 4 uur

  • enz.


Verhuur


De prijzen van de verhuur van Roest en de Ruïne Bar zijn in overleg, omdat er zoveel verschillende evenementen georganiseerd kunnen worden zijn deze prijzen niet helemaal vast.


Naast de verhuur van onze ruimtes, bieden wij ook onze diensten aan. Denk aan decor bouwen, verschillende acts, dj’s en bloemenmeisjes.


Voor meer informatie of reserveren: events@amsterdamroest.nl